HTML

GoSquared

Flattrj

Utolsó kommentek

  • flattrforhungary: Biztos vagyok benne, hogy ezt a posztot már kétszer átírtam. Nem, már nem dolgozom a Flattrnél. (2012.04.05. 21:54) Erről az oldalról
  • flattrforhungary: Szia Szilvi, Jó lett az a gomb! Tartalmat felölteni lehet elég macerás is, pláne ha nem vagy hozz... (2012.04.05. 21:51) Az összes magyar Flattr Dolog
  • f Szilvi: Sziasztok, szia Zsófi! Pár napja találtam ide a magyar Dilbert blogról, és azóta olvasgatok, keres... (2012.03.30. 10:16) Az összes magyar Flattr Dolog
  • tiboru: @tiboru: A kérdéseimre már meg is találtam a választ, csak olvasni kell tudni :-) (2011.12.05. 01:00) Támogassuk a bloggereket
  • tiboru: És még egy kérdés, most jutott eszembe: A kapott pénz más alszámlán van, mint a kiadásra fenntart... (2011.12.03. 18:15) Támogassuk a bloggereket
  • Utolsó 20

White Bear Yard

2011.09.01. 10:58 flattrforhungary

Mivel szóba került, leírom mi az a White Bear Yard, kik állnak mögötte, és milyen cégeket "tartalmaz". A Flattr mellett van még itt pár start-up, akik híressé válhatnak Magyarországon (kacsint).

A White Bear Yard egy start-up központ, amit három angel befektető hozott létre. Ők Eileen Burbidge, Robert Dighero és Stefan Glänzer. Olyan nevek mögött tevékenykedtek korábban, mint a Skype, Last.fm, Ricardo.de és a Tradus. Korai stádiumban lévő cégeket karolnak fel és segítenek a következő meghatározó szereplővé válni.

A cég maga a Passion Capital, míg a White Bear Yard az iroda, ami arról a kis utcáról kapta a nevét, ahol ezek a cégek tömörülnek. Az utca a Clerkenwell Road-ról nyílik, benne London közepében, kettő lépésre a híres és hangulatos Leather Lane-től, ahol a város legjobb falafelét árulják. A környék vonzza a start-upokat, de ezek közül kiemelkedik a mi White Bear Yardunk, aminek nem titkolt célja megmutatni, hogy ütős ötletekkel/cégekkel nem csak az amerikaiak tudnak előállni. 

Akiket a három angyal támogat:

GoSquared

A GoSquared mögött álló három, 20-as évei elején járó fiú épp az egyetemre készülődött, amikor Eileen felkereste őket. Egy designra és funkcióra egyaránt hangsúlyt fektető valósidejű weboldal analitikát (website analytics) építenek. 14 napos próbaidő van, de jó eséllyel le fog nyűgözni, és maradsz. A motiváló történetüket arról, hogy miért nem az egyetem az egyetlen út a The Wall Street Journal is megírta.

GoSquared real time web analytics

Smarkets

Az Smarkets (szmarketsz) egy social fogadó portál, ahol akár a barátaid ellen is játszhatsz, magad alakítva az oddot. Nem csak sporteseményekre, de TV műsorokra, és a brit és amerikai politika (egyes kérdéseinek) alakulására is lehet fogadni. Tavaly kaptam 10 fontot játszani, és ebből 5-el nyertem is 40-et, mert valaki megsúgta, hogy Vettel lesz a bajnok, nem Alonso. (Kösz, Bucó!)

Smarkets - The social way to bet

Picklive

A Picklive egy fantázia focijáték, amit az élő meccsekkel párhuzamosan játszhatsz. Öt játékost választhatsz, akiknek a teljesítménye alapján kapsz pontokat. Csapatban játszol, és a legtöbb pontot szerző csapat kapja végül a díjat, amit a tagok egyéni eredményei alapján osztanak szét. Ha nem akarsz végigjátszani egy félidőt, beléphetsz az 5 perces játékba is. Ezek a fiúk állnak a PickLive mögött, és felhívnám a figyelmet a Levente névre a második sorban.

Picklive - Fantasy football

Mendeley

Egy ingyenes referencia menedzser és akadémiai social network. Segít rendszerezni az írásaid, automatikusan elkészíti a bibliográfiát, és lehetőséget biztosít, hogy a téged érdeklő témában diskurálj másokkal. A feltöltött dokumentumok bárhonnan elérhetők, és még iPhone/iPad app is van hozzá.

Mendeley

Luluvise

A Luluvise nemrég jelent meg az irodában, és valamiféle diszkrét közösségi oldalt építenek ők is. Nem tudom mennyire/miért célozzák a nőket, de itt tanácsot kérhetsz szakemberektől, vagy szavazáson keresztül kérheted mások névtelen véleményét. Egyelőre zárt béta, de hamarosan nyitnak.

Luluvise

StylistPick

A StylistPick viszont egyértelműen nőknek készült - egy meghatározott havidíjért cserébe automatikusan küldözgetik neked a divatos darabokat, legyen az cipő, táska, napszemüveg, vagy ékszer! Regisztráció után felmérik az ízlésed és igényeid, majd ehhez igazodnak a későbbiekben.

StylistPick

Technovated

A Technovated-et én úgy ismertem meg, mint akik megrendelésre weblapot gyártanak. De kiderült, hogy az volt a felkészülési időszak, mert közben megépítették a saját e-commerce rendszerük. Minden kategória külön e-shopot kap majd a jövőben, de kezdésnek egy témára, mindenféle felnőtt (18+) termékekre koncentrálnak. Többségük Dél-Afrikából való, igen vidám ninják.

Technovated E-commerce

Timetric

A Timetric adatokkal/statisztikákkal tesz csodát. Olyan eszközöket biztosít, amelyekkel az adatok grafikusan megjeleníthetők, interaktívvá tehetők, analizálhatók. Talán ők jobban leírják.

Timetric

On Device Research

Mikor először hallottam, hogy az On Device Research fejlődő országokban végez közvéleménykutatást mobilon, egy kicsit kuncogni kellett. Mert hogy Afrikában...mobilon. De azért ez egy csúnya, kényelmes előítélet, mert ahol városi körülmények között élnek, ott a mobil a technika. Ők is erre építenek, hiszen az itt élő emberek a jövő vásárlói. Szóval survey-znek Nigériában, Kenyában, Dél-Afrikában, Indonéziában, Egyiptomban, Indiában és Kínában, de a lista egyre nő. 

On Device Research

Ideo

Az Ideo cégeknek segít a tág értelemben vett desing kiépítésében. Nem csak weboldalak, de akár események, termékek/szolgáltatások vagy maga a cégfelépítés és stratégia ki- vagy újragondolásával. De inkább magyarázzák el ők, hogyan gondolkodnak design. Az Ideo-nak nincs köze a Passion Capitalhoz, viszont ők is házon belül vannak.

Ideo

A következő cégek viszont már nem üldögélnek a White Bear Yard officeban:

Pusher

Bár a GoSquared a saját technológiáját használja real-timenak lenni, de van egy bárki számára elérhető szolgáltatás, amivel könnyen adható valósidejű funkció bármilyen applikációhoz. Ez a Pusher, és ahogy elnéztem a srácokat (és lányokat!) amikor még itt voltak, ők sem sokkal idősebbek GoSquaredéknél.

Pusher app

RjDj

Ahogy az RjDj mondja, ők nem csupán programokat írnak, hanem zenei élményt kreálnak mindenféle i szerkezetekre. Van nekik app iPhonera, iPodra és iPadra; Androidra egyelőre nem készültek. Az egyik app, amit még a megjelenés előtt rázogathattam kipróbálhattam az Inception nevet kapta, nem véletlenül.

RjDj


Duedil

A Duedil több millió Egyesült Királyságbeli cégről nyújt információt. Neve a due diligence-ből származik, ami (nagyjából) azt a folyamatot jelenti, amikor információt gyűjtesz egy cégről vagy emberről, mielőtt mondjuk szerződést kötsz vele, vagy felvásárolod (a céget, nem az embert.) Magyarul úgy fordítják, megfelelő gondosság. Tehát, ezt teszi könnyebbé a Duedil. 

Duedil

Moviepilot

Filmajánló. Nem csak filmújdonságokról ír, trailert mutat be, vagy filmet kritizál, hanem filmet is ajánl. Minél aktívabb vagy, annál jobbakat. Németül már sikeres, az USA-ban pedig nemsokára indul. 

Moviepilot

Remélem van közöttük olyan, amit használni tudtok, ha viszont nincs, még mindig itt a Flattr. Új olvasóinknak: A Flattr egy adományozó rendszer, ahol mindenki maga dönti el, mennyi pénz kíván egy hónapban adakozásra szánni, és ezekután bármit támogatni a neten egyetlen gombnyomásba kerül. Azon olvasók, akik ingyenes dolgokért pénzt adni nem kívánnak, még mindig használhatják a Flattrt a másik oldalról - pénzt kaphatnak másoktól saját "alkotásaikért". Nade az egész blog erről szól, és itt kezdődik.

Flattr - Keress pénzt a neten

Ja, és felvették Szabinát. \o/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flattrforhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr763180151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása