HTML

GoSquared

Flattrj

Utolsó kommentek

  • flattrforhungary: Biztos vagyok benne, hogy ezt a posztot már kétszer átírtam. Nem, már nem dolgozom a Flattrnél. (2012.04.05. 21:54) Erről az oldalról
  • flattrforhungary: Szia Szilvi, Jó lett az a gomb! Tartalmat felölteni lehet elég macerás is, pláne ha nem vagy hozz... (2012.04.05. 21:51) Az összes magyar Flattr Dolog
  • f Szilvi: Sziasztok, szia Zsófi! Pár napja találtam ide a magyar Dilbert blogról, és azóta olvasgatok, keres... (2012.03.30. 10:16) Az összes magyar Flattr Dolog
  • tiboru: @tiboru: A kérdéseimre már meg is találtam a választ, csak olvasni kell tudni :-) (2011.12.05. 01:00) Támogassuk a bloggereket
  • tiboru: És még egy kérdés, most jutott eszembe: A kapott pénz más alszámlán van, mint a kiadásra fenntart... (2011.12.03. 18:15) Támogassuk a bloggereket
  • Utolsó 20

SEO, ekönyvek, Flattr = atomvillanás

2012.03.11. 13:35 flattrforhungary

Na. Kettőezer éve nem volt poszt, de most aztán valami nagyon jó jön.

Flattr munkáséveim alatt "ismertem meg" @atomvillanast, aki az egyik leglelkesebb magyar Flattr-támogatóvá vált. Hogy kiő-miő és hogyan vélekedik a Flattr-ről, azt ő maga mondta el nekem:

Türk István

 

Vidéki srác Kisvárdáról felkerül Budapestre, egy sikertelen tibeti illetve történelem szakra való felvételi, majd egy informatikus mérnöki diploma megszerzése után. Rendszergazdaként kezdtem melózni a már megszűnt Telnet Magyarországnál, aztán az akkor még Kirowski nevű - nemrég óta Kirowski Isobar - ügynökséghez. Itt majd 8 évet bütyköltem linuxos szervereket, szerettem meg az open source világot, és mélyültem el a wireless technológiák világában. Ez utóbbit egyesületi formában toltuk, HuWiCo (Hungarian Wireless Community) volt a neve, és szanaszét a városban telepítettünk hotspotokat mindenféle helyekre, és terjesztettük az igét :)

Időközben sikerült elutazni ide-oda, belecseppenni és megkedvelni az arab kultúrát és kíváncsivá válni mindenre, ami ehhez a “világhoz” tartozik. A rendszergazdaság és wireless dolgok kihunytak azóta, a Közel-Kelet szenvedély azonban megmaradt.

Munka

Főállásban keresőoptimalizálással (SEO) foglalkozom az iProspect Magyarországnál, ami a Kirowski Isobar keresőmarketing részlege. Nagyon szeretem ezt csinálni, végtelenül izgalmas dolgok történnek a keresők háza táján, sokszor csak fogom a fejem :) De ez is olyan, mint minden más, ha elég régóta csinálod, és elég mélyre ásol, akkor iszonyú sok dolog kerül más megvilágításba és kap más értelmet. Ez utóbbi nagyon jó érzés egyfelől, másrészt viszont megvan a veszélye, mert “kilógsz” a sorból.  

Blogok

Két blogom van jelenleg, az egyik ritkábban frissül mint a másik. :) Nagy és fellángoló szerelem volt az ekönyves téma, akkor kezdtem el írni az atomvillanas.posterous.com blogot, ahová főleg Kindle és ekönyves tartalmakat toltam fel, illetve pár techie bejegyzést erről arról.

Van még a seoblog.hu is mint fő csapás, bár ahogy említettem ritkán frissül ez is, főleg időhiány miatt. De az évek alatt szerintem összegyűlt itt pár hasznos és visszhangos anyag. ;)

<reklama>Aki érdeklődik a SEO, Google és Google Analytics iránt, biztos talál ott jó dolgokat. </reklama>

És ha már reklám, akkor van még egy irományom, ami nem nevezhető a hagyományos értelemben vett blognak, de mindenképpen egy témáról írok ott hosszabban. Ez az Instagramers Hungary oldal a Google+ -on.

Az utóbbi időben az iPhone-os fotózás aratott K.O. győzelmet a hagyományos fényképezés felett - egy Canon EOS 450D-vel toltam addig -, és itt kapnak helyett az ezzel kapcsolatos leírások, programok, tippek, szépen felfűzve az instagramos vonalra. 

 

Hogyan ismerted meg a Flattrt/mit gondolsz róla?

Hú, ez nagyon jó kérdés. Talán @kobak volt az akinél belebotlottam először a Flattr-be, aztán a Te magyar nyelvű blogod is jött hamarosan. Tudni kell rólam, hogy mindent szeretek kipróbálni, megnézni és megismerni, így volt ez a Flattr esetében is. Elsőre szimpatikus volt, úgy gondoltam, hogy abszolút van benne ráció. A múlt idő nem véletlen, és bár most is úgy gondolom, hogy ez egy klassz dolog lenne, de picit árnyalódott már a kép, végül is elég ha a saját pédámat nézem. Jó lenne hinni, hogy az emberek hajlandóak több-kevesebb összeget “fizetni” egy jó cikkért, képért, videóért, stb., de a helyzet itthon amennyire látom sajnos vérszegény. A lelkesebb fajta biztos kattint eseti jelleggel, de tartok tőle, hogy sok időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy ebből legyen itt valami. Külföldön nem tudom mi a helyzet, talán valami hasonló.  

Mit szeretsz benne, mit változtatnál?

A rendszer elég egyszerű és adja magát, ezzel szerintem nincs gond, inkább az lehet, hogy kevesen ismerik, kevesen értik, és a szélesebb körök bevonása sokkal több erőfeszítést igényelne. Na és persze azt, hogy az emberek egyáltalán tudjanak és hajlandóak is legyenek pénzt feltölteni, amiből aztán adakoznak. Félek tőle, hogy egy viszonylag szűk réteg kivételével ez még sok embernek alapvető problémát okoz. 

Szerinted van-e jövője, lesz-e valaha a mindennapi életünk része?

A környezetem példáját látva sokszor azt gondolom, hogy van jövője, ha nagyon lassan és minimál szinten is, de hajlandóak vagyunk már pénzt áldozni erre-arra. Ilyen-olyan online előfizetések vagy programok az okostelefonjainkra. Ez jó út, de valószínűleg ezt sem engedheti meg mindenki magának, még ha alapvetően kis összegekről is beszélünk. Szeretjük ami ingyen van, ilyen generáció vagyunk.  

Persze azért közben azt is látni, hogy az emberek adakozna, ha valamilyen “jó ügyről" van szó, és most nem feltétlenül valamilyen tragédiára gondolok. Különböző programok fejlesztőinek, akik ingyen adják a terméket, viszont elfogadnak donate-et, vagy ugyanez különböző weboldalak esetében például szintén működik.   

A két fenti bekezdésem üti kicsit egymást, de azt hiszem a kicsit “elszállt” énem győzedelmeskedik, és legyen az a rövid válasz a kérdésre, hogy bár eléggé az elején vagyunk itthon a történetnek, de van remény, még ha csak aprócska is. De lehet, hogy nem a Flattr lesz a megváltó, hanem majd valami más, de hasonló. 

 

Hogyan alakult a Flattr fogadtatás a saját blogjaidon?

A seoblog.hu-n kint lévő Flattr hoz úgy havi 1-2 eurót, a legtöbb azt hiszem 5 euró volt. Ezek viszont 2 maximum 3 kattintásból jönnek össze, ami nem sok :) Mondjuk a seoblog.hu célközönsége is kicsi. Egyébként egy kisebb blog vagy oldal összeszedhet pár eurócentet, de megélni nyilván senki nem fog senki belőle egy darabig, viszont frankón vissza lehet forgatni egy részét, a maradékért pedig mondjuk könyvet venni az Amazonon, ha már itthon ilyen szerencsétlen az ekönyv helyzet ;)  

Te kiket támogatsz/támogatnál?

Téged már támogattalak, és az atlatszo.hu-t is, és biztos egy-két helyet még. De a legtöbb oldalon amit látogatok, egyáltalán nincs kint Flattr gomb, így aztán szép lassan a feledés homályába tud merülni az egész. Ezen, ahogy fentebb is említettem, az tudna segíteni, ha szélesebb tömegekhez jutna el, és sokkal jobban szem előtt lenne.

Az, hogy kiket támogatnék, arról azt gondolom, hogy mindenképpen olyan személyeket, szervezeteket, akikkel szimpatizálok, tudom, hogy az a munka, amit látok vagy az a tevékenység amit folytatnak, valóban időt és energiát, kreativitást stb. kíván. Szóval a minőségi tartalmat mindenképp.

 

Többet olvashatsz @atomvillanasról a Twitter profilok blogon, és flattrheted az alábbi címek egyikén. Vagy mindegyikén:

seoblog.hu | atomivllanas.posterous.com | Flattr profil

Szólj hozzá!

Címkék: blog pénzkeresés támogatás flattr magyarországon magyar flattr felhasználók

A bejegyzés trackback címe:

https://flattrforhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr744309464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása