HTML

GoSquared

Flattrj

Utolsó kommentek

  • flattrforhungary: Biztos vagyok benne, hogy ezt a posztot már kétszer átírtam. Nem, már nem dolgozom a Flattrnél. (2012.04.05. 21:54) Erről az oldalról
  • flattrforhungary: Szia Szilvi, Jó lett az a gomb! Tartalmat felölteni lehet elég macerás is, pláne ha nem vagy hozz... (2012.04.05. 21:51) Az összes magyar Flattr Dolog
  • f Szilvi: Sziasztok, szia Zsófi! Pár napja találtam ide a magyar Dilbert blogról, és azóta olvasgatok, keres... (2012.03.30. 10:16) Az összes magyar Flattr Dolog
  • tiboru: @tiboru: A kérdéseimre már meg is találtam a választ, csak olvasni kell tudni :-) (2011.12.05. 01:00) Támogassuk a bloggereket
  • tiboru: És még egy kérdés, most jutott eszembe: A kapott pénz más alszámlán van, mint a kiadásra fenntart... (2011.12.03. 18:15) Támogassuk a bloggereket
  • Utolsó 20

TASZ

2011.12.30. 12:51 flattrforhungary

tasz180.jpgA bloggerek és egyéb szórakozásból-tartalomkészítők mellett a non-profit szektor az, akinek a Flattr igazán kedvére lehet. Ott már vannak módszerek a támogatásra, és nem is nagyon kérdés, miért kéne az embereknek pénzt adományozni. A támogatási kedv már létezik, és a Flattr egy még kényelmesebb, a hétköznapokba (folyamatos netezés) könnyen beépíthető módszert kínál. Azzal, hogy "lájkszerűen" elismerhetünk akár minden posztot, amit az adott szervezet megjelentet, máris egy kicsit közelebb érezzük magunkat az "ügyhöz", mintha az összeget egy bankszámlára utalnánk.

Szerencsére akadnak már Magyarországon is, akik kísérleteznek a Flattrel. Ilyen a Társaság a Szabadságjogokért, akinek nemrég minden oldalára kikerült a gomb. 

A TASZ célja, hogy bárki megismerhesse és érvényesíthesse alapvető emberi jogait. Hogy ezt milyen eszközökkel érik el, arról legjobb, ha náluk olvasunk: Társaság a Szabadságjogokért.

A TASZ weboldal és blog mellett több oldaluk is van, ahol specializáltabb témákkal foglalkoznak. Mostmár mind Flattr gombbal hajtott (nem, de reméljük belejátszik majd):

Jogtalanul: A TASZ romaprogramjának blogja, mely 2009-ben indult azzal a céllal, hogy "a romák tudjanak és merjenek kiállni jogaikért, és képesek legyenek érvényesíteni azokat."

Drogriporter: A TASZ drogpolitikai blogja. Egy olyan drogpolitikát támogatnak, "amely a tiltás helyett a szabályozást, a drogmentes társadalom helyett a drogfogyasztás ártalmainak csökkentését, a moralizálással szemben a pragmatikus szakmaiságot tekinti irányelvének." It's also available in English. 

EDPI: European Drug Policy Initiative, melynek célja az Európai Unió drogpolitikájának reformja - hat uniós országgal együttműködve. 

Oknyomozó: A TASZ tényfeltáró oldala, melyet a hazai oknyomozó újságírás elősegítése, és az újságírók támogatása céljából hoztak létre. "A TASZ-t nem érdeklik hirdetési bevételek vagy egyéb megszokott kiadói szempontok. A program célja, hogy olyan szabadúszó, vagy szerkesztőségekben dolgozó újságírók, akik egy-egy rázósabb vagy hosszabb időt igénylő témát más módon nem tudnának feldolgozni, a TASZ Oknyomozó Programjának segítségével végezhessék munkájukat." 

És hogy miért Flattr? Oravecz Ágnes, a TASZ Fejlesztési Programvezetője válaszolt néhány Flattr kérdésre:

Hol hallottatok a Flattről?

Külföldi szervezetek weboldalain láttuk, és így keltette fel az érdeklődésünket. 

Milyennek tartjátok, mit gondoltok erről a rendszerről?

Az ötlet nagyon jó! A technikai kivitelezés zökkenőmentes volt, és miden segítséget megkaptuk ahhoz, hogy használatba  vegyük a rendszert. Ami nagy előny - azon kívül, ami első ránézésre is látszik -, hogy anonim módon lehetséges adományozni ezzel a rendszerrel, ami egyébként Magyarországon nagyon nehézkes, már-már lehetetlen. Pedig valós igényt tapasztalunk a név nélküli adományozásra, régóta keresünk már olyan módszert, mellyel ez megoldható.

Milyen más módokon kaptok támogatást most / melyik a legsikeresebb?

Pályázati úton nyerjük el a legtöbb támogatást elsősorban külföldi és magyar magánalapítványoktól. Emellett nagy jelentősége van a Kiemelt Támogatóinktól és Pártoló Tagjainktól érkező támogatásoknak, és az 1%-os felajánlásoknak is. 

Mire számítotok?

Arra számítunk, hogy középtávon már hazánkban is beindulhat a "Flattr-özés". Hosszútávon nagy reményeket fűzünk hozzá, hiszen az általunk közzétett tartalmak a statisztikák alapján nagy népszerűségnek örvendenek, így azt gondoljuk, azon szervezetek közé tartozunk, melyeknek kimondottan előnyös ez a támogatási forma.

 

Én nagyon örülök, hogy csatlakoztak, és ha ez titeket is boldoggá tesz, a fenti olalakon fejezhetitek ki (Flattr) gomb kattintgatással.

Még több TASZ:

Flattr | Facebook | Twitter | Iwiw

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://flattrforhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr13291785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása