HTML

GoSquared

Flattrj

Utolsó kommentek

  • flattrforhungary: Biztos vagyok benne, hogy ezt a posztot már kétszer átírtam. Nem, már nem dolgozom a Flattrnél. (2012.04.05. 21:54) Erről az oldalról
  • flattrforhungary: Szia Szilvi, Jó lett az a gomb! Tartalmat felölteni lehet elég macerás is, pláne ha nem vagy hozz... (2012.04.05. 21:51) Az összes magyar Flattr Dolog
  • f Szilvi: Sziasztok, szia Zsófi! Pár napja találtam ide a magyar Dilbert blogról, és azóta olvasgatok, keres... (2012.03.30. 10:16) Az összes magyar Flattr Dolog
  • tiboru: @tiboru: A kérdéseimre már meg is találtam a választ, csak olvasni kell tudni :-) (2011.12.05. 01:00) Támogassuk a bloggereket
  • tiboru: És még egy kérdés, most jutott eszembe: A kapott pénz más alszámlán van, mint a kiadásra fenntart... (2011.12.03. 18:15) Támogassuk a bloggereket
  • Utolsó 20

Az első magyar Flattr felhasználók

2011.05.31. 19:28 flattrforhungary

Azt tudjuk, hogy Magyarországon nem bővelkedünk Flattr tartalomban, de lássuk, kik azok a bátor hősök, akik elsőként vágtak bele az ismeretlenbe.

Kutatásom egy egyszerű Google keresésben merült ki, melyet a 20. oldalig tanulmányoztam. Ha valaki ebbe a körbe sem esik bele, az írja le többször, hogy Flattr. Mint én, Flattr.

Kezdem kobakkal, aki még tavaly júniusban regisztrált a Flattr-re, de látván a magyarok mozdulatlanságát abba is hagyta gyorsan. Ígérte, hogy megfontolja a gomb visszaillesztését, és én ezt alig várom.

A Web2 Panoráma tavaly augusztusban jelentette be a Flattr gombot örömmel, majd nagyon jól elmagyarázta, hogy a Flattr annál sikeresebb, minél többen használják. Remélem a renoválás után ide is visszekerül a kód.

Eaposztrof sokféle Dologgal szerepel. Egyike volt az elsőknek, akikre láleltem az újonnan feltöltött egyenlegemmel, és magyar szöveg látta örömömben azonnal flattrtem is Nagykanizsát.

Ilyen sorsra jutott Anzix is, aki rögtön 10 euróval indított. Elismerően bólogatok, nekem csak 2 euró van a számlámon.

Open source és maga a Linux varázsszavak a Flattr világban, és már nekünk is van képviselőnk. A Linux Empire-nak nincs könnyű dolga, magyarul nehéz a világhír (sok pénz) felé vezető út. 

A HackSense-re ne várjatok tőlem magyarázatot, mindenki nézze meg magának. Az ilyeneket szeretik a Flattr népek.

Robert Arnolds blogja nem cseng túl magyarosan, de egy sokatmondó Ungarisch kategória alatt mindenféle érdekeset találunk.

Kedvező képet fest, hogy a saját ismerettségi körömből egyetlen embert tudtam rávenni Flattr regisztrációra (őt is éppen szivességkérés közben kaptam el). Z0tya írja a cosworth.hu blogot (izé, remélem a drift szezonnal ez is beindul), saját Escortján kísérletezve

Kizárólag személyes fejldődésem érdekében osztom meg veletek ezt a randa blogom. Ha sokan rákattintotok, motiválva leszek, hogy tanuljak webet és fényképezőt. Nem beszélve az olvasásról.

A végére hagytam hirtelen jött kedvencemet. Kleinheincz Csilla író, fordító, szerkesztő. Becsületkasszájával tökéletesen megtestesíti azt, amire a Flattr létrejött. Megkaphatod ingyen, kipróbálhatod, megízlelheted, és ha tetszett, pénzzel kifejezheted elismerésed, utólag. Legyen az bármi.

Szóval vagyunk egy páran, s ironikus módon ebból én vagyok a legfrissebb Flattr tag. Sebaj, szaporodjatok, sokasodjatok, és ha valakit kihagytam, azonnal jelentkezzék a kommentekben! 

36 komment

Címkék: felhasználók magyar gomb flattr flattrforhungary

A bejegyzés trackback címe:

https://flattrforhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr242946871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rexter 2011.06.04. 23:11:05

szia! tudnál segíteni a flattr gomb beillesztésben blog.hu-ra?
én úgy csináltam egy postomban, hogy azt a részt amid t a HEAD közé kell beilleszteni betettem a legújabb postom forráskódjának az elejébe, azt a részt ami magát a buttont adja meg ugyanide a forráskód végébe, az eredmény: lyric.blog.hu/2011/05/29/hurts_stay_1

nagyjából jónak tűnik, de ez elég macerás lenne minden postnál eljátszani. Nincs valami megoldás h minden post alatt legyen automatikusan(mint ahogy a Like gombot már lehet)? Szóval te hogy csinálod? A HEAD részt hova tetted be? Minden posthoz külön külön kell beilleszteni a headet is meg a buttont is?
Esetleg a gomb feliratát át lehet írni? Miért "My thing" felirat van, vagy az csak nálam látszik így? Lehetne írni rá/mellé valami olyasmit hogy támogass! ?:)

köszi szépen.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.04. 23:54:58

Szia,

Én tettem két html dobozt jobbra, az egyikben van a kód, amit a <head>-be kell másolni, a másikban meg a fő gomb kódja. Egyelőre a posztokhoz egyesével másolom be a gomb kódokat a forráskód végére. Nem mindig ugyanazt a kódot, hanem minden posztot felviszek egyesével a Flattr-re. Így a head kód állandó, csak a gombokat kell másolgatni. Ha a kód bemásolása után módosítom a posztot, valami miatt a gomb eltűnik, nekem ez a legirritálóbb része.

A WordPress-hez már van plugin, ami automatizálja az egészet, de blog.hu-nál nem tudom meg lehet-e oldani már máshogy. Tervezek erről posztot írni, de még nem néztem utána jobban.

"My thing"-et csak neked mutat, ha be vagy jelentkezve, mert magadat nem tudod flattrni.
Mellé könnyen lehet írni bármit; oldaldobozban adj neki címet, posztban meg írj mellé/felé valamit. Már láttam, hogy van gomb más szöveggel, de még nem tudom ez hogy történik, megkérdezem őket jövőhéten.

Ahogy látom ma regisztráltál, örülök. :) Szoktuk ajánlani, hogy legyen egy fő gomb is az oldalon, és hogy írj egy posztot erről, mikor el kezded használni. Nem tudom itthon ez mennyire segít majd...

OneBigLike 2011.06.05. 08:42:35

szia, tudnál nekem segíteni? tegnap éjszaka regisztráltam, döcögős az angol tudásom. a kódot kimásoltam egy html szerkesztőbe head részhez, meg egy tetszőleges helyre ahogy írja, de nekem megnyitás után nem látszik a gomb.
esetleg azért van még, mert új vagyok? mert vmi piros unlisted felirat még van a profilomba, azt h tudom eltüntetni? ötlet? :) :)
köszi előre is

Hegyi Zsolt · http://zen-taxi.blog.hu 2011.06.05. 09:54:46

estiskola.hu oldalsávban van gomb, zen-taxi.blog.hu szintén. :) és flattoltalak.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.05. 10:02:05

Szia,

Hátöö, első ránézésre a 'tetszőleges hellyel' van a baj, de így nehéz megmondani. Az előző kommentben leírtam, én hogyan csinálom, próbáld meg úgy.

Ha nyelvtanilag nézem, akkor egy kódot másoltál két helyre, az nem jó.

Unlisted: A Settingsben (lap teteje menü) van egy Privacy fül. Ott tudod beállítani, hogy a leadott Dolgaid listázva legyenek-e. Nézd meg, hogy ez a szöveg ki van-e pipálva neked: 'Hide all my things from listings on flattr.com
Note: This will also hide things you already submitted'
Pipa azt jelenti, nem listáz, pipa nélkül listáz.
Az egyes felvitt Dolgaidnál is be lehet ezt állítani, minden cucc alatt van egy 'Hide from listings' opció. Mivel a profilodban van ez, ezért gondoltam hogy ez Privacy beállítás. Arról nem tudok, hogy unlisted esetén ne tenné ki a gombot.

A gombnak azonnal meg kéne jelenni, bármikor regisztráltál. Ha követed az előző kommentet és úgy sem megy, szólj. Írok majd egy postot a 'Submit Thing' meg gombelhelyezés témáról.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.05. 10:09:02

A Zsoltnak:

Juhé, mennyi új magyar flattr! A legláthatatlanabb gombot választottad, alig találtam meg. Neked is írom, hogy szokott segíteni, ha írsz egy posztot, hogy elkezdted használni. És hogy mi az.
Köszi a flattrt, örültem. :)

OneBigLike 2011.06.05. 10:45:56

sikerült a kódot a kitennem a blogra is, meg hamarosan a rendes weblapomra is. a nvu úgy tűnik elavult a scriptek értelmezésében, a dreamviewer egyből megjelenítette.
az nem gond ha több oldalnál is ugyanazt a kódot használom?
köszönöm az előző és jövőbeli válaszodat is :D

biglike.blog.hu

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.05. 11:15:21

Nem hiszem, hogy gond, de szerintem jobb, ha nem egy kódot használsz. Főleg, ha csak a főoldalra teszed. Mivel megjeleníti a számokat is, minden gomb ugyanazt mutatná.
Ahogy látom a saját 'profil gombod' raktad ki, lehet jobb lenne ha létrehoznál egyet minden oldaladnak külön. Ha nem egyértelmű hogy kell azt csinálni, jövőhéten megírom a cikket róla. Vagy ma, de a jövőhét esélyesebb.

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2011.06.06. 10:08:28

Sokat segítene a terjeszkedésben, ha magyarul is lenne az oldal. Mi gátolja a lokalizációt? Kell segítség a fordításban?

Gondolom a flattr kattintások után Magyarországon számlát kellene küldeni postán mindenkinek és adózni kell a bevételek után. Ezzel együtt is életképes lehet itthon?

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.06. 10:33:29

Index: Lesz róla poszt itt.

Lokalizáció: Semmi nem gátolja, van egy oldal, ahol ez zajlik, és bárki közreműködhet. A svéd, német és francia nemrég lett kész. Itt a link: crowdin.net/project/flattr , de lesz erről is poszt nemsokára. Mivel nemrég jött ki az új Flattr site, így már ezek sincsenek 100% kész.

Adó: erre egyszer rákérdeztem, és valami olyasmi választ kaptam, hogy ez az egyes országoktól függ. Hogy ezt hogyan kéne megoldani, nem tudom. Hogy a számlával mi a helyzet, azt sem. Megkérdezem, és írok majd erről is.

blöki.hu · http://www.bloki.hu 2011.06.06. 11:52:08

@flattrforhungary: Köszi, reggeltem crowdinre ha lesz időm beszállok.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.07. 14:38:53

@tz. Elolvastam a Flattr cikked, nagyon jó lett. Pont ilyet kell csinálni az elején. A SEO fórumot meg még nem is láttam. Mennyi minden!

Via · http://urban-eve.hu 2011.06.07. 21:56:09

Én is kitettem a gombocskát, az egyedi bejegyzések alatt jelenik meg, a kommentek felett. Még nem írtam róla, fogalmazom, de nemsokára az is meglesz. :)
www.urban-eve.hu

tz. · http://www.vbulletin-forum.info/ 2011.06.08. 09:57:33

@flattrforhungary: Köszi, igyekszem még pár ilyet készíteni más oldalakra is. Lenne viszont egy fontos kérdésem, amit megkérdezhetnél belsőbb körökből. Azt meg lehet oldani, hogy az én weboldalamon más flattr azonosítójához tartozó gombot tegyek ki?

Azért lenne ez jó, mert van egy oldalam, ahol több tag írogat saját blogot. Ezek nagyon klassz és hasznos írások, az lenne a szép megoldás, ha ezen írások honorálását nem én, hanem az írás készítője kapná. Ráadásul így blogok íróit is be tudnám vonni ebbe a „játékba”.
----
Megtennéd, hogy itt a jobb hasábba kihelyezed az utolsó kommenteket. Naponta többször jövök megnézni, hogy történt-e valami, de macerás minden post-ot végignézni. :-)

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.08. 10:08:22

@tz. Csak át kell írnod a gomb kódját. Ha kiválasztod a Flattr oldalon amihez gombot akarsz kirakni, megkapod az URL-jét, amit a kódba kell másolni. Ennek az oldalnak az URL-je: flattr.com/thing/277892/Flattr-for-Hungary

Egyrészt ez kerül a kódba, másrészt az oldal URL-je (flattrforhungary.blog.hu). Ha megnézel egy kódot, elég egyértelmű lesz, mit hova kell rakni.

Szerintem ennyiből áll, de ha nem megy, szólj.

Kommenteket pedig kitettem jobbra.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.08. 10:11:53

@Via: Jó, hogy jöttél. Alig várom a posztot. :)

Via · http://urban-eve.hu 2011.06.08. 12:17:02

@flattrforhungary: Megírtam, remélem, világos lesz az olvasóknak, illetve a végén ide uszítottam Hozzád mindenkit, ugye nem gond? :D
www.urban-eve.hu/2011/06/08/bloggerek-blogolvasok-figyelmebe-flattr/

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.08. 12:34:08

@Via: Nagyon jó lett, de te is beleírtad a minimum 2 eurót. Olyan már nincs. Bár a végén ott van, hogy a tartalomszolgáltatóknak ingyenes, de szerintem így félreérthető. Mindenkinek ingyenes, csak ha te adni is szeretnél, eldöntöd mennyit.

Adtam is egy "simit a fejedre". :)

Via · http://urban-eve.hu 2011.06.08. 12:37:52

Köszönöm szépen a simit! :D
Nincs minimum? Akkor mennyit, egyet is lehet? :D De jó, köszi, akkor ezt átírom. És igazad van, félreérthető a vége, átfogalmazom.
Kitoltam a blog FB csoportjába a linket, ott 3300-an vannak, remélem, rákapnak többen, mert tök jó lenne, ha itthon is működne.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.06.08. 12:46:27

@Via: Ha te csak kapni szeretnél, akkor semmit nem kell feltöltened, ha adni is, akkor tölthetsz fel bármennyit. Érdemes egyszerre nagyobb összeget feltölteni, majd beállítani abból mennyit osztanál szét havonta. Itt a minimum a 2 euró; 2-100ig lehet osztogatni havonta.

Köszi a linkelést!

Via · http://urban-eve.hu 2011.06.08. 12:53:36

@flattrforhungary: Igen, az világos volt, hogy egy userrel kaphatok meg adhatok is. :) Ezt a nagyobb összegeset csak most fogtam fel, köszi, ezt is belefogalmazom. :)

Tepi · http://tangram.hu 2011.06.16. 15:21:09

Sziasztok, mától a zenei oldalam flattr-kompatibilis, kiváncsi vagyok a támogatókra, én bizakodom...

tangram-music.com

John Vargas 2011.07.02. 13:36:12

Ha valaki szívesen olvasna és támogatna egy magyar nyelvű romantikus-krimi-sci-fit az itt tudja megtenni: flattr.com/thing/309118/Az-Illuzio-Csapdajaban
Köszi a támogatást!

John Vargas 2011.07.02. 13:37:23

@Tepi: Biztos ami biztos én nyomtam 1-et rád. :)

Tepi · http://tangram.hu 2011.07.02. 13:40:12

@John Vargas: köszönöm, te vagy az első hivatalos Flattr-támogatóm! Juhuuuuuu! majd kitalálok valami ajándékot :)

John Vargas 2011.07.02. 14:46:46

Soundcloud esetében nem találtam még elegánsabb megoldást. Sajnos gombot még nem lehet kitenni, vagy csak nekem nem sikerült? :) soundcloud.com/colorproject/yellow

John Vargas 2011.07.02. 14:51:16

@Tepi: ha adsz egy kis támogatást a könyvemnek köszi! :) Lehet az FB is. Erre lenne jó ha kis piacú magyarok összefogunk. Legalább egymás munkáit támogassuk!

John Vargas 2011.07.02. 20:08:32

Most nézem, hogy "Buy this track" gomb került ki a számhoz, ami elég félrevezető, mert nem tudja megvenni így. No mind1. Több a semminél. :)

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.07.18. 14:49:28

@John Vargas: Amennyire tudom ez már megoldódott. Most már nem veszed, flattröd!

John Vargas 2011.07.18. 14:51:20

@flattrforhungary: Éééés valóban4 Kösz az infót! :)
süti beállítások módosítása