HTML

GoSquared

Flattrj

Utolsó kommentek

  • flattrforhungary: Biztos vagyok benne, hogy ezt a posztot már kétszer átírtam. Nem, már nem dolgozom a Flattrnél. (2012.04.05. 21:54) Erről az oldalról
  • flattrforhungary: Szia Szilvi, Jó lett az a gomb! Tartalmat felölteni lehet elég macerás is, pláne ha nem vagy hozz... (2012.04.05. 21:51) Az összes magyar Flattr Dolog
  • f Szilvi: Sziasztok, szia Zsófi! Pár napja találtam ide a magyar Dilbert blogról, és azóta olvasgatok, keres... (2012.03.30. 10:16) Az összes magyar Flattr Dolog
  • tiboru: @tiboru: A kérdéseimre már meg is találtam a választ, csak olvasni kell tudni :-) (2011.12.05. 01:00) Támogassuk a bloggereket
  • tiboru: És még egy kérdés, most jutott eszembe: A kapott pénz más alszámlán van, mint a kiadásra fenntart... (2011.12.03. 18:15) Támogassuk a bloggereket
  • Utolsó 20

Flattr pénzügyek

2011.07.22. 13:58 flattrforhungary

Nemrég kaptam egy kérdést a Flattr ki- és befizetésekkel kapcsolatban, ami elbizonytalanított, vajon érthető-e a közönségnek, mi hogyan működik. Következzék hát egy 'mindent a Flattr pénzügyekről' összefoglaló.

Alapvetően

A Flattrnek két oldala van: az egyiken pénzt kereshetsz, a másikon pedig pénzt adhatsz másoknak. Ha te csak pénzkeresésre használod a rendszert, kapcsolódj be a 'Bevétel' résznél, lejebb. Ha viszont te is szeretnél támogatni másokat, kicsit többet kell pénzezned. Alapvetően a Flattr külön kezeli a bevételt és a kiadást, két külön egyenleget mutat. Nézzük a kiadást.

Means

Ez a neve a "kiadásaidnak" a Flattr rendszerben. A vezérlőpultban (Dashboard) tudsz pénzt feltölteni, hogy aztán osztogathasd a kedvenceidnek. Pénzt feltölteni sokféleképpen lehet:

Ezek a jelenleg elérhető fizetési módok. A saját bevételed is itt tudod áttenni a 'mean'-ek közé (első, kiválasztott opció a képen). Ennek természetesen nincs költsége; a bevétel oldalról átteszed a pénzed a szétosztani kívántak közé. Visszafelé ezt már nem tudod megtenni.

Ha még nincs bevételed, de szeretnél pénzzel lájkolni, akkor a többi lehetőség közül választhatsz. Amint rákattintasz egyre, minden információ megjelenik róla:

A kék terület elmagyarázza, mit kell tudni arról a fizetési rendszerről (képen a Moneybookers). A megadott feltölteni kívánt összeg alapján azonnal ki is számolja, mennyi lesz a költsége az átutalásnak. A Moneybookersnél ez 10 euró esetén 50 cent. A 'Confirm & Pay' gomb az egyes rendszerek fizetési formjára visz, ahol befejezheted a tranzakciót.

Revenue

Amíg nem áll rendelkezésre magyar Flattr oldal, jobbnak látom idegen szavakkal dobálózni, hogy az angolból hátrányos helyzetben lévők is szokják a közeget. Tehát a Revenue láttán fogjon el az öröm, az a bevételed! Amint ez az összeg eléri a 10 eurót, lekérheted a pénzt, hogy aztán elsörözd. (Idővel lehetnek nagyobb céljaid is.) A pénzlehívás PayPalon vagy Moneybookersen keresztül történik, mindkettőnek van "tranzakciós" költsége (PayPal: 2%, max. €0,85, MB: 1%), de ez nem a Flattr zsebébe kerül. A bevétel a tiéd, nem nyúl hozzá senki, nem veszik el, ha egy hónapban nem flattrsz semmit. Te magad döntöd el, hogy támogatásra használod, vagy lekéred és tárgyiasítod (sör).

Flattrni

Biztos vagyok benne, hogy ezeket a szavakat is meg lehet szokni, senki ne aggódjon miatta. Flattr nagybetűvel a cég maga, flattr(ni) kisbetűvel egy ige, ami a Flattr gombra való klikkelés általi pénzadományozást jelenti. 

Ha pénzt helyeztél az egyenlegedre, a netet böngészve apró adományokkal tudod segíteni a neked tetsző tartalomgyártókat (ez a szó is megszokható). Bármennyi pénz is van az egyenlegeden, bármikor meghatározhatod, hogy ebből mennyit szeretnél egy hónapban költeni. 

Ha van 10 euród, de te ennél kevesebbet szeretnél szétosztani egy hónapban, akkor ezen a lécen tudod beállítani a kívánt összeget (2-100 euró között). Ha úgy érzed, hogy egy klikk túl sokat, vagy már túl keveset ér, bármikor változtathatod a havi összeget a hónap folyamán. Ahány gombra kattintasz, annyi felé oszlik a támogatásra szánt pénzed, és soha nem költesz többet, mint amennyit beállítottál. Ha sehova nem kattintasz egy hónapban, az a pénz egy jótékonysági szervezethez kerül. 

Minden hónap elsején már láthatod, előreláthatólag mennyi lesz a bevételed, és 10-én jelenik meg a gombokkal gyűjtött pénzed a számládon. Kapsz egy részletes riportot is arról, mire és hányan kattintottak abban a hónapban.

Nem nyilvános, ki mennyit keresett, azt csak te tudod. Mi mégis arra szoktunk buzdítani, hogy osszátok meg az eredményeiteket. Ez lehet egy köszönet azoknak akiktől kaptad, vagy egy örömujjongás, mit sikerült a kapott pénzből venned (sör?). Ez egy jó mód arra, hogy lássuk, itthon hogyan fejlődik a Flattr.

Tehát így néz ki a Flattr (pénzügyi) rendszere, és ha netán mumusnak tűnik első ránézésre, vess rá még egy pillantást, mert nem is az. A fiúk folyton szélesítik a lehetőségeket, és próbálják egyszerűsíteni a folyamatokat, de nyilván nem lehet mindenkinek egyformán jó. Tudtok olyan pénzügyi szolgáltatást, ami a magyaroknak könnyítené meg a pénzfeltöltést?

És ha bármi hozzászólnivalótok adódik, ne tartsátok vissza.

Szólj hozzá!

Címkék: adomány donation flattr flattrforhungary micropayments flattr magyarországon flattr4hungary pénzfeltöltés

A bejegyzés trackback címe:

https://flattrforhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr833039045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása