HTML

GoSquared

Flattrj

Utolsó kommentek

  • flattrforhungary: Biztos vagyok benne, hogy ezt a posztot már kétszer átírtam. Nem, már nem dolgozom a Flattrnél. (2012.04.05. 21:54) Erről az oldalról
  • flattrforhungary: Szia Szilvi, Jó lett az a gomb! Tartalmat felölteni lehet elég macerás is, pláne ha nem vagy hozz... (2012.04.05. 21:51) Az összes magyar Flattr Dolog
  • f Szilvi: Sziasztok, szia Zsófi! Pár napja találtam ide a magyar Dilbert blogról, és azóta olvasgatok, keres... (2012.03.30. 10:16) Az összes magyar Flattr Dolog
  • tiboru: @tiboru: A kérdéseimre már meg is találtam a választ, csak olvasni kell tudni :-) (2011.12.05. 01:00) Támogassuk a bloggereket
  • tiboru: És még egy kérdés, most jutott eszembe: A kapott pénz más alszámlán van, mint a kiadásra fenntart... (2011.12.03. 18:15) Támogassuk a bloggereket
  • Utolsó 20

Pénzkeresés a neten

2011.09.16. 11:56 flattrforhungary

Már régóta akartam írni egy útmutatót, hogyan lehet pénzt keresni a Flattrel, de közben Linus, az egyik alapító, pontokba szedte a felhasználói tapasztalatokat. Ennél jobb forrásom nem is lehet, ezért a következő tanácsok az ő írásán alapulnak. 

A Flattr koncepció arra épül, hogy bár mindent megkaphatunk a neten ingyen, az emberek mégis hajlandóak fizetni valamiért, ami értéket jelent számukra. Ha előre kell fizetni, valószínüleg az ingyenes verzióért nyúlunk. De ha a pénz nélkül megszerzett dolog kiemelkedően jó, szívesen adnánk mégis valamit az élményért cserébe. Legtöbbször ez egy lájkolásban merül ki, viszont a Flattrrel már pénzben is kifejezhetjük elismerésünk. A több, mint 650.000 kattintás mutatja, hogy van, aki szeret pénzzel is lájkolni. Hogy miért, és kire kattintanak? A Flattr másfél éves létezése óta a következő tapasztalatokat gyűjtötte:

Közösség

Valami jónak a részévé válni, tartozni valahová mindig elég izgalmas dolog, és a legtöbb ember erre vágyik. Ez látszik a sok social platformból is, amit mi "mind" használunk szeretettel. A Flattr is valahogy így működik, egy közösségi módja a fizetésnek, különböző tartalmak támogatásának. Kevés pénzbedobással bárki részévé válhat annak, amit szeret, amit elismer, és amiből többet akar. A rajongók vagy követők sok kis adománya együttesen biztosítja az alkotó sikerét.  

people who flattred


*Láthatod, mennyien kattintottak már az adott Flattr gombra előtted.

Cél

Az emberek szeretnek segíteni, és szeretik, ha a pénzük jó helyre kerül. Fontos, hogy érezzék, ők is hozzájárultak az adott cél eléréséhez. Ha tudják, mire fordítják a pénzüket, vagy hogy csak az ő segítségükkel érhetünk el valamit, máris szívesebben adakoznak. Érdemes közzétenni, mire költenénk a támogatásokat, esetleg mi az, amit meg szeretnénk valósítani belőle. Több szolgáltatás is (Kickstarter, IndieGoGo) működik ezen az elven, sikerrel. 

Kickstarter project info

 

 

 

 

 

 

 


*A Kickstarteren követheted, mennyi jött össze a kívánt összegből.

Karma és ego

Adakozunk jótékonysági szervezeteknek, akár elhisszük, hogy megválthatjuk vele a világot, akár nem. Mert adakozni jó, és mi is jónak érezhetjük magunkat tőle. Hát még, ha ezt közhírré is teszik. Nyilvánosan köszönetet mondani a támogatóknak hatással lehet az adakozási kedvre.

Credit for the donator - Kickstarter

 

 

 

 


*Különböző nagyságú adományokért különböző jutalom jár. És köszönet.

Nagynak lenni

Mindenki szívesebben támogat valamit, amit mások is támogatnak. Nem csak bizonytalannak érezzük elsőként adakozni, de nagyobb az esélye, hogy a pénzünk "kárba vész", mert nem jött össze a kívánt összeg. Bár a Flattr esetében minden forint (elismerésnek) számít, mégis motiválhat, ha már sokan felfedezték a kedvelt oldalt. 
Segíthetnek a barátok elindítani a rajongótáborod, a Facebook pedig mutathatja, mennyien szeretnek máris. Ne féljetek nagynak lenni, ez a Flattr üzenete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Személyiség

Senki nem támogat unalmas tartalmakat. Bármennyire unalmasan is hangzik, de ki kell tűnni a többi közül. Mutasd magad (vagy amit tudsz), légy különböző. Gyűjts magad köré embereket, akiknek igazán tetszik amit csinálsz, és ne foglalkozz az ellenzőkkel. Úgyis az elkötelezett imádók állnak majd melléd (anyagilag is).

Barátkozz

Bár szívesen nyomom meg bárki gombját, aki valamivel megörvendeztetett, de mégis más a saját barátaimat támogatni. Ha nem is kell mindenkit a kebledre ölelni, de értékelni kell a rajongóid, kimutatni, hogy fontosak számodra. Apró dolgokkal is kedveskedhetsz, amit csak tőled kaphatnak. Bár nem valószínű, hogy minden pénzükkel melletted állnak majd, de ők egészen biztosan terjesztik majd a híred.

Folyamatosság

Ha régóta csinálod ugyanazt, a rajongóid (és támogatóid) arra számítanak, hogy továbbra is ezzel foglalkozol majd, és azt kapják "a pénzükért", amit megszokhattak. De ez nem jelenti azt, hogy nem lenne ott más is, amiért szívesen támogatnának. Érdemes megmutatni, mi minden áll mögötted, ez lehet a te social önéletrajzod.

Tim Pritlove

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


*Tim Pritlove az egyik legsikeresebb Flattr használó, van, hogy 2000 eurót keres havonta.

Átláthatóság

Oszd meg, mire használod a kapott támogatást. Ha elárulod mire költöd az adományokat, jobban megbíznak benned, mert tudják, hogy a pénzük jó helyre került. Mondd el miért van szükséged pénzre, mennyit gyűjtöttél, és azt mire fordítottad. Igen nehéz bizalmat szerezni, és ebben kulcsfontosságú az átláthatóság.

taz.de - taz zahl ich


*A taz.de minden hónapban bejelenti, mennyi pénzt kaptak önkéntes adományokból.

A Flattr lehetővé teszi, hogy kevés pénzzel is kifejezzük tetszésünk, de főleg, hogy a sok kis adománnyal együttesen segítsük a tartalomgyártók fennmaradását. Én egy kicsit félek, hogy sokan kezdik el használni a Flattrt fals elvárásokkal. Ez nem egy csodaszer, amit ha kiteszel az oldaladra már dől is a pénz. Viszont egy új lehetőséget ad arra, hogy a lehető legegyszerűbben, egyetlen kattintással kapjunk (és adjunk) támogatást másoktól. Hogy miért nyomná meg bárki a flattr gombot a lájk helyett, az már rajtunk múlik. A Flattr csak egy pénztárgép, és leginkább az eladón múlik, mennyi lesz a bevétel.

Szólj hozzá!

Címkék: adomány pénzkeresés a neten micropayment online pénz flattr pénzkeresés blogolással flattr magyarországon microfizetés

A bejegyzés trackback címe:

https://flattrforhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr173209001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása