HTML

GoSquared

Flattrj

Utolsó kommentek

  • flattrforhungary: Biztos vagyok benne, hogy ezt a posztot már kétszer átírtam. Nem, már nem dolgozom a Flattrnél. (2012.04.05. 21:54) Erről az oldalról
  • flattrforhungary: Szia Szilvi, Jó lett az a gomb! Tartalmat felölteni lehet elég macerás is, pláne ha nem vagy hozz... (2012.04.05. 21:51) Az összes magyar Flattr Dolog
  • f Szilvi: Sziasztok, szia Zsófi! Pár napja találtam ide a magyar Dilbert blogról, és azóta olvasgatok, keres... (2012.03.30. 10:16) Az összes magyar Flattr Dolog
  • tiboru: @tiboru: A kérdéseimre már meg is találtam a választ, csak olvasni kell tudni :-) (2011.12.05. 01:00) Támogassuk a bloggereket
  • tiboru: És még egy kérdés, most jutott eszembe: A kapott pénz más alszámlán van, mint a kiadásra fenntart... (2011.12.03. 18:15) Támogassuk a bloggereket
  • Utolsó 20

Ez a Flattr - magyarul!

2011.07.29. 15:06 flattrforhungary

Minden héten végignézem az egész Internetet, mit mondanak az emberek a Flattr-ről. Szerencsére többnyire pozitív a "visszajelzés", de vannak, akik baromságnak tartják. Mindkét oldalon megvan azonban, hogy nem értik, vagy részleteiben nem értik hogyan működik a Flattr. Pont ezért jött létre ez a blog, hogy legalább magyarul tudjam elmagyarázni, mit akarunk mi olyan nagyon. 

Van ugyan egy mindenki számára könnyen fogyasztható videó, amiben finom süti hasonlattal illusztrálják, hogyan kell a rendszert elképzelni, de egyelőre csak angolul, németül és spanyolul hallgatható (felirat létezik más nyelvekhez is), ami nem oldja meg mindenki Flattr értelmezési problémáját.

Találtam közben egy szolgáltatást, ami arra jött létre, hogy nagyon egyszerűen tudjunk feliratot készíteni egy videóhoz. Ők az Universal Subtitles, és nekik köszönhetően a This is Flattr videó mostmár magyar felirattal is elérhető. \o/

A feliratot én készítettem, de fordítási képességem még nem kiforrott, így ha valakinek nevetnie kell, vagy épp a fejét fogja, az nyugodtan ossza meg jobbítási javaslatát a kommentekben, vagy nyúljon bele a felirateditorba.

Pont így lehet hozzájárulni a magyar Flattr oldal létrehozásához is. A fordítást a lelkes tömegre bízták, és több nyelven el is készült már a nemzeti képviselők segítségével. (Franciául, németül és svédül már lehet böngészni a Flattr oldalt.)
Szóval ha időenergiakedv és nyelvtudás engedi, akkor vegyél részt a Flattr fordítási projektben. Köszi!

Most pedig a videó - alul lehet kiválasztani a magyar feliratot (meg az eszperantót, ha valakinek az jobban kell):

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://flattrforhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr373109768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2011.08.03. 19:05:50

Nekem még mindig túl bonyolult. Asszem megvárom, amíg lesz valami emészthetőbb. Bocs.

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2011.08.03. 19:14:31

Mi történik abban a hónapban, amelyikben (akármilyen okok miatt) senkit nem flettereztem meg? Az arra a hónapra félretett pénzem átmegy a másik hónapra, vagy benyeli a rendszer és elvész?

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.08.03. 20:23:24

Ó, mit tartasz bonyolultnak?

Ha nem flattrsz egy hónapban, akkor az arra a hónapra beállított pénzed egy jótékonysági szervezethez kerül: flattr.com/support/charity
Ez lehet változik majd a jövőben.

Kár, mert olvaslak, amikor épp utaztok. Annak ellenére vagy az RSS olvasómban, hogy nem lehet az egész posztot ott elolvasni, hanem meg kell nyitni az oldalad. Az már macerás, nem is szeretem. Ha azt átállítod, már milyen boldog leszek. Onnan meg már csak egy lépés a Flattr gomb!

csurtus · http://csurtus.blogrepublik.eu/ 2011.08.03. 22:11:55

Sajnos foggggalmam sincs, mit és hol kéne átállítani :-(

És köszi, hogy az olvasónk vagy!

roboman78 · https://www.vilaggep.hu 2011.08.11. 15:04:31

Szia! Nekem 1 problémám lenne: újabban nem küldi ki automatikusan (sem sehogy) a Flattr oldalra, amit írok a blogomba. Nem tudnál segíteni esetleg, hogy mi lehet a probléma?

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.08.11. 15:08:02

Ha tudsz angolul, akkor küldd be ezt a support-ba (flattr.com/support), ha nem, akkor írd le nekem, jó részletesen, hogy mi (nem) történik.

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.08.23. 20:03:09

@csurtus: Közben elkezdtem olvasni az összes blogod, mert szerintem mind színfolt és roppant érdekes. Még a katonásat is, elölről az egészet! Szóval ilyen személyes okokból is örülnék, ha lenne Flattr gombot, ezért ha meggondolod magad, segítek kitenni.

(Ha már nem kommentelhetek regisztráció nélkül, legalább így...)

atomjani · http://facebook.com/atomjani 2011.10.03. 19:08:22

Ha jól értem, akkor befizetek ezer forintot és egy hónap végén szétosztja azok között, akiket flettertem.
Nem rossz ez akkor, hogyha tényleg nincs az embernek türelme mindenhova adományt küldeni külön és csak egy kattintással szeretné megoldani. Viszont ha kirakom a weboldalamra ezt, akkor mennyire vállhat be? Gondolok arra, hogy ez talán még nem annyira elterjedt, hogy annyira érdemes lenne kitennem. És külföldön mennyire elterjedt ez?
Fizetési lehetőségek milyenek? Paypal például van?

flattrforhungary · http://flattrforhungary.blog.hu/ 2011.10.03. 19:26:56

Jól érted.

Talán ez nem csak a türelmen múlik. Itt befizeted az ezer forintod egyszerre, és beállítod ebből mennyit költenél egy hónapban, így csak egyszer fizetsz tranzakciós költséget. Akár egy évre előre is feltöltheted a pénzed. Látod, hogy hol tart épp a kattintásod értéke, ha túl kevés vagy sok, bármikor átállíthatod a hónap folyamán, de sosem fizetsz többet, mint amennyit szeretnél.

Hogy mennyire vállhat be, leginkább rajtad múlik. A Flattr egy új rendszer, és még béta státuszban van. Németországban már igen elterjedt, itthon még nem igazán. Én kb. 120 magyar oldalon találtam gombot. (flattrforhungary.blog.hu/2011/08/11/az_osszes_magyar_flattr_dolog)

Van, aki már megkeres 1000-2000 eurót egy hónapban (Németországban). Ez mutatja, hogy működik, de a gombot kirakni nem elég. Ez sem egy csoda módszer, viszont egy új eszköz, amivel szinte észrevétlenül lehet pénzt adományozni. Néhány ötlet:

flattrforhungary.blog.hu/2011/09/16/penzkereses_a_neten_13

PayPalon és Moneybookersen keresztül lehet pénzt felölteni. Van sok más lehetőség is, de azt hiszem ezek mennek Magyarországon leginkább.
süti beállítások módosítása